INVESTIMET NE SHQIPËRI

 

Shqipëria është një vend Mesdhetar në Evropën Juglindore. Ajo kufizohet nga Mali i Zi në Veri, Kosova në Verilindje, Maqedonia në Lindje dhe Greqia në Juglindje. Ajo laget nga deti Adriatik në Perëndim dhe deti Jon në Jugperëndim. Shqipëria ka një sipërfaqe totale prej 28,748 kilometra katrorë. Bregdeti i saj është 362 kilometra e gjatë dhe shtrihet përgjatë detit Adriatik dhe Jon.  Shqipëria ka një popullsi prej 3,544,841 me një rritje të popullsisë prej 1,06% në vit. Kryeqyteti i Shqipërisë është Tirana. Disa nga qytetet kryesore të Shqipërisë janë Durrësi,Shkodra, Lezha, Fieri, Vlora, Saranda, Gjirokastra, Korca etj.

Shqipëria është anëtare e Kombeve të Bashkuara, NATO, OSBE, Këshilli i Evropës, Organizata Botërore e Tregtisë dhe një nga anëtarët themelues të Bashkimit për Mesdheun. Shqipëria ka qenë një kandidat potencial për anëtarësim në Bashkimin Evropian që nga Janari 2003, dhe është aplikuar formalisht për anëtarësim në BE më 28 prill 2009.

Sistemi bankar i Shqipërisë ka marrë një shtytje me futjen e bankave ndërkombëtare si Raiffeisen Bank, Societte General, Intesa San Paolo duke ofruar stabilitet dhe mundësi financiare të kredisë, të pakufizuara.

Sistemi i taksave në Shqipëri është shumë i favorshëm për investitorët. Qeveria shqiptare ka nënshkruar shumë marrëveshje bilaterale për nxitjen dhe mbrojtjen e investimeve në Republikën e Shqipërisë. Sipas legjislacionit aktual, kompanitë shqiptare dhe të huaja kanë qasje të pakufizuar në blerjen e pasurive të paluajtshme për qëllime të zhvillimit të biznesit, ose përdorimit të pasurive të patundshme. 

Ka shumë studime të kryera në zonat urbane kryesisht për qëllime të turizmit dhe infrastrukturës si dhe përgjatë bregdetit shqiptar. Pra interesi në pasuri të patundshme shqiptare ka ardhur në rritje duke e bërë vendin tonë një objektiv shumë të rëndësishëm dhe një treg premtues për planet e investimeve afatgjata për individët dhe bizneset gjithashtu .

 

^ Back to Top