Ngjyrat e duhura per ambjentet e shtepise suaj

Ngjyrat për dhomën e ngrënies
Kur ju duhet të zgjidhni ngjyrat për dhomën e ngrënies, tonet e tokës janë zgjeshja e shumë njerëzve. Këto ngjyra, jo vetëm transmetojnë ngrohtësi, por janë dhe shumë të gjithanshme. Nëse do të përdornim psikologjinë e njyrave, ngjyrat si e kuqja dhe portokallia mendohet të jenë stimuluese dhe thuhet se rrisin oreksin e një personi. Nga një këndvështrim tjetër, bluja mendohet t’jua heqë oreksin, dhe për këtë arsye nuk këshillohet si zgjedhje për dhomën e ngrënies.

Ngjyrat për dhomën e ndenjes
Ngjyrat e dhomës së ndenjes zakonisht zgjidhen duke marë në konsideratë përmasat dhe ndricimin e përgjithshëm të dhomës. Gjëndja shpirtërore që dëshironi të arrini është një fakt tjetër i rëndësishëm. Ngjyrat e lehta e bëjnë dhomën të duket më e madhe, por edhe nëse përdorni ngjyra të errëta do të ishtë shumë bukur, sepse ato i japin dhomës një pamje të rehatshme.
Ngjyrat e ngrohta, qofshin ato të lehta si bezha, ngjyrat krem si në të verdhë mund ti shtojnë dhomës një pamje të ngrohtë dhe mikpritëse, teksa ngjyrat e ftohta si gri i japin një pamje më formale. Ngjyrat e forta si e kuqe e ndezur nuk jane zgjidhje të mira për dhomën e ndenjes, pasi janë mjaft stimuluese, por ngjyrat si gështenje dhe vishnje e bëjën dhomën edhe më interesante.

Ngjyrat për banjon
Kur të zgjidhni ngjyrat për banjon, merrni në konsideratë efektin e përgjithshëm që dëshironi të arrini. Ngjyrat e lehta dhe nuancat natyrale si blu e hapur, jeshile e hapur dhe ngjyrat e lehta të tokës janë përdorur shumë vitet e fundit, sepse krijojnë ndjesi relaksuese spa.
Mundohuni të shmangni ngjyrat e forta të errëta nëse keni banjo të vogël, sepse këto ngjyra thjesht e bëjnë dhomën të ngjajë më e vogël. Gjithsesi, ngjyrat më të errëta mund të përdoren që të krijojnë efekte dramatike. Meqënënse dhoma juaj është e vogël, cdogjë që i përshtatet shijes tuaj është në rregull.

Ngjyrat për dhomën e gjumit
Mënyra më e mirë për dhomën e gjumit, është zgjedhja e ngjyrave relaksuese si tonalitet e blusë, jeshiles dhe ngjyrat e lehta të tokës. Mundohuni të shmangni ngjyrat e shndritshme si e kuqja, e verdhë e ndezur ose nuancea të tjera të forta, të paktën kur keni sipërfaqe të mëdha, sepse janë shumë stimuluese për një dhomë qetësimi sic është dhoma e gjumit. Gjithsesi, mund të krijoni dhe pamje romantike me ngjyra si vishnje, pjeshkë, korale ose nuancat roze.

 

^ Back to Top