Si te mobilosh nje Apartament 1+1

Ndriçimi, drejt natyralitetit

Përsa i përket ndriçimit ne nje apartament 1+1, po parapëlqehet mundësia e ndriçimit natyral. Materiale të tejdukshme perimetrale, veçanërisht me xham, dritare gati një faqe muri ose që zënë sipërfaqe të madhe, krijojnë një afërsi të pjesës së brendshme të shtëpisë me natyrën.

Si te mobilosh nje Apartament 1+1
Si te mobilosh nje Apartament 1+1
Si te mobilosh nje Apartament 1+1
Si te mobilosh nje Apartament 1+1
Si te mobilosh nje Apartament 1+1

Hipotekat: Shtyhet amnistia, zgjatet afati deri më 31 gusht për apartamentet.

Qeveria zgjati deri në 31 gusht afatin për rivlerësimin e apartamenteve, kurse bizneset nuk përfitojnë më, pas 31 marsit. Kryeministri Berisha kerkoi shtyrjen e afatit deri më 31 gusht, ne menyre qe te perfitojne edhe emigrantët.Qeveria ka vendosur të shtyjë për herë të dytë amnistinë, por këtë herë vetëm pjesën që lidhet me rivlerësimin e apartamenteve. Kjo për shkak të interesit të qytetarëve.

MOBILIMI I SHTEPISE NDIKON NE LUMTURINE TONE

Shtëpia është vëndi ku çdo njeri gjen paqen dhe qetësinë që nuk mundet ta gjejë në ndonjë vend tjetër. Ky vend i veçantë nuk është thjesht 4 mure, por, gjithçka ka brenda. Prandaj nuk të mjafton vetëm të blesh një shtëpi por duhet edhe ta mobilosh atë në atë mënyrë që të duash të rrish brenda saj. Shumë e mendojnë çdo ditë shtëpinë e ëndrrave të tyre dhe shpesh herë tek sa shohin reklama të ndryshme ku reklamohet “shtëpia e ëndrrave”, pak herë guxojnë të shkojnë përtej për të parë kostot që ka ajo shtëpi ëndrrash.

SI TE MOBILOSH NJE GARSONIERE

Ka raste që zgjidhen ambiente të arreduara, ose ato iu besohen edhe marangozëve, u merren mobilje të afërmve, miqve nga banesa të mëparshme. Por mos u shqetësoni, se çdo gjë është pjesë e rutinës! “Në një hapësirë të madhe është më e lehtë që të fshihen defektet, por një hapësirë e vogël duhet studiuar më në detaje. Duke zgjedhur mobilje të dimensioneve të vogla, për të limituar hapësirën dhe duke mos prishur estetikën e apartamentit”, shton Alfred Fejzolli, drejtues i një mobilerie pioniere në fushën e mobilimit në Shqipëri, që prej vitit 1994.

Dokumentat më të rëndësishme që klienti duhet të paraqesë në bankë për të marrë Kredi

Vërtetimi i të ardhurave mujore 

Një nga dokumentat më të rëndësishëm në analizën e kërkesës për kredi është vërtetimi i të ardhurave personale të huamarrësit kryesor dhë bashkëhuamarresit.

Lloji i dokumentacionit të kërkuar nga një huadhënës ndryshon në varësi të burimit të të ardhurave dhe nga informacioni që është pergjithësisht disponibël në treg.

Të ardhura nga paga. Për punonjesit me pagesë, huadhënësi duhet të kërkojë së paku njërin prej dokumentave që vijojnë më poshtë:

Sa kushton nje apartament ne Tirane

Çmimet e apartamenteve në Tiranë variojnë sipas zonave dhe zona më e shtrenjtë është ajo që shtrihet nga Blloku deri te Tirana e Re me gjithë rrethinat.
Çmimet e apartamenteve në Tiranë variojnë sipas zonave ku ato ndodhen.

Sipas një studimi të bërë nga disa agjenci imobiliare, në bazë të këtij çmimi, konstatohet një ndarje e Tiranës në njëmbëdhjetë zona të ndryshme, ku secila prej tyre ka edhe disa nënndarje.

Shtepi e embla shtepi!

Ngjyra, dizenjo, forma asimetrike dhe materiale nga më të ndryshmet. Shqiptarët i duan të gjitha në shtëpinë e tyre, thotë arreduesi gjerman, Martin Lerch. “Jo të gjithë kanë luksin për të zgjedhur orenditë në sallonet e fjalës së fundit të modës. Ka nga ata që paraqiten me modele të gatshme apo me katalogë, nga ku kanë zgjedhur tendencat e fundit. Por, kjo jo gjithnjë funksionon”. Një ambient banimi, thotë z. Lerch, duhet të jetë sa estetik aq edhe funksional. “Sa më shumë hapësira të lira.

Shtepi e embla shtepi!
Shtepi e embla shtepi!
Shtepi e embla shtepi!

Tirana ne feste per diten e veres

Ngjyrat e duhura per ambjentet e shtepise suaj

Ngjyrat për dhomën e ngrënies
Kur ju duhet të zgjidhni ngjyrat për dhomën e ngrënies, tonet e tokës janë zgjeshja e shumë njerëzve. Këto ngjyra, jo vetëm transmetojnë ngrohtësi, por janë dhe shumë të gjithanshme. Nëse do të përdornim psikologjinë e njyrave, ngjyrat si e kuqja dhe portokallia mendohet të jenë stimuluese dhe thuhet se rrisin oreksin e një personi. Nga një këndvështrim tjetër, bluja mendohet t’jua heqë oreksin, dhe për këtë arsye nuk këshillohet si zgjedhje për dhomën e ngrënies.

Treguesit Socialë në Shqipëri (dt. 11.03.2012)

Rezultatet e Anketës së Buxhetit të Familjes (ABF) për vitin 2006-2007 tregojnë që pjesa më e madhe e familjeve (rreth 83 përqind e tyre), janë pronare të banesave të tyre. Diferencat ndërmjet qytetit dhe fshatit janë të dukshme; rreth 90 përqind e familjeve në fshat janë pronare ose duke u bërë pronare të banesës kundrejt 76 përqind familjeve të tilla në qytet. Kjo dukuri konfirmohet edhe nga numri i familjeve qeramarrëse në qytet, rreth 6 % në krahasim me vetëm 0.4 % në fshat.

Treguesit Socialë në Shqipëri (dt. 11.03.2012)
Treguesit Socialë në Shqipëri (dt. 11.03.2012)
Treguesit Socialë në Shqipëri (dt. 11.03.2012)
Treguesit Socialë në Shqipëri (dt. 11.03.2012)
Treguesit Socialë në Shqipëri (dt. 11.03.2012)

Pages

^ Back to Top